Кафето на Пловдив
изпечено в Капана от Дюкянъ

Изминахме дълъг път за тези 25 години в бранша с кафета. Любовта към занаята ни кара да даваме най-доброто от себе си. Всеки ден, във всяко зрънце кафе. Благодарим на всички вас които повярваха в малката семейна пекарна.

Пътят към съвършената чаша кафе

“В началото беше познанието – Преди 25 години започнах да изучавам бизнес концепцията в кафе бранша. Запознах се с различни предложения и технологии за производство и търговия на кафе. Преминах през школата на Мултинационални компании и Доминиращи брандове.

Последва търсенето – През всичките тези години търсих онази възможност, която би ми позволила да създам продукт, без да робувам на стереотипи и наложени традиции. Продукт, който да оценявам и да бъда оценен.  Да кажа с любов – това е моето кафе.

През 2014г. един човек, чието семейство произвежда съоръжения за изпичане и преработка на кафе от 60 години, постави ръка на рамото ми и каза “Ние нямаме клиенти, ние имаме приятели”. Помогна ми да натоваря моя Toper Cafemino в колата и ми пожела успех.

От този момент аз вече бях решил… ще произвеждам кафе на малки партиди не за клиенти, а за своите приятели.”

Дюкянъ – първата Кафе пекарна в Пловдив

Майсторът пекар повярва не само в мечтата си, но и в Пловдив. 6 години по-късно пекарната в квартал Капана има посетители от САЩ, Великобритания, Украйна, Корея… Пекарят споделя, че всички много се радват на града ни и е щастлив, че има малко зрънце принос за това повече хора да оценят красотите му.

“Аз съм малък производител, но съм готов да предложа 100 килограма уникално кафе, за да покажа, че съм съпричастен на тази идея… Искам да покажем на другите, че и в Пловдив можем.”

интервю за в. Марица по повод – Пловдив Европейска столица на културата

“Искам да благодаря на всички онези приятели, които ми помагаха да добия увереност, че мога да реализирам мечтата си да пека Кафе . На всички онези, които вярваха в мен дори когато и аз самия не знаех какво ще последва, но го следвах с цялото си сърце.”

– Ангел Андреев

колега, приятел, баща, майстор пекар